Startupul care aduce inovația în transportul feroviar. A fost fondat de trei foști ingineri SpaceX

21 Ian. 2022, 11:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Ian. 2022, 11:11 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Parallel Systems, o companie fondată de trei foști ingineri SpaceX pentru a construi sisteme autonome vehicule feroviare electrice cu baterie, au ieșit miercuri din modul stealth cu o mărire de 49,55 milioane de dolari din Seria A.

Modul Stealth este o strategie de afaceri IT în care software-ul, hardware-ul sau un produs / serviciu IT sunt intenționat ascunși de piață, concurenți sau publicul larg până la o dată predefinită sau de finalizare.

Compania lucrează pentru a crea o rețea de transport de marfă mai eficientă, decarbonizată, care să curgă peste infrastructura feroviară existentă.

Potrivit fondatorului și șefului startup-ului Matt Soule (Matt Soule), livrarea de mărfuri cu trenul consumă de patru ori mai puțină energie decât un camion, dar datorită arhitecturii transportului feroviar, există unele limitări în operarea unor astfel de soluții. . Noua propunere va scăpa de multe dintre problemele tipice căilor ferate. În plus, trecerea de la motorină la electricitate va reduce emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă.

Arhitectura vehiculelor feroviare a startup-ului își propune să rezolve câteva probleme: emisiile de carbon în transportul de marfă, constrângerile lanțului de aprovizionare ale camioanelor și limitele transportului feroviar de marfă.

După colectarea fondurilor necesare, va construi o flotă de platforme electrice, va testa și va angaja mai mulți angajați. În prezent, angajează ingineri de la Google, Tesla și Uber. Primele teste ale platformei au avut deja loc pe o linie de cale ferată izolată din Los Angeles.

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 12:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 12:33 // Actual //  Lupu Eduard

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă vorbesc despre profesionalismul domniei sale, susține, într-o postare pe Facebook, fostul judecător la Curtea Constituțională, Alexandru Tănase

„Indiferent de aceste detalii, succesul reformelor din justiție este în cea mai mare parte bazat pe percepții și nu pe realități. Încrederea publică în procedura de evaluare extraordinară (cunoscută sub numele de vetting) este subțiere ca o lamă de ras Gillette. După câteva situații delicate, când pentru unele persoane apropiate puterii „filtele vetingului” au devenit mai transparente decât sticla de Murano, în timp ce alții erau invitați să aducă mostre de ADN-ul cailor care au arat ogorul bunicilor pe timpul lui Brejnev, orice turbulență nu poate decât să compromită și mai tare credibilitatea acestui proces”, mai spune Tănase.

Potrivit lui, în astfel de circumstanțe, zâmbetul disprețuitor al domnului von Hebel în fața unei întrebări firești, dacă va demisiona sau nu, nu face decât să submineze și mai mult credibilitatea atât a procedurii de evaluare extraordinară, cât și a actualei puteri politice.

„Este evident că domnia sa nu va demisiona voluntar din această funcție. Zâmbetul său plin de dispreț (pentru a nu-l numi batjocoritor) și autosuficiența cu care a reacționat la o întrebare legitimă a unui jurnalist vorbesc de la sine despre atitudinile sale. Un misionar european, venit în junglă pentru a civiliza triburile sălbatice, nu este obligat să manifeste respect pentru aborigeni, cu atât mai mult, nu este obligat să demisioneze din cauza frământărilor morale ale junglei. Mai mult decât atât, având în vedere că doi-trei ani de „civilizare a aborigenilor” îi pot rotunji considerabil conturile domnului misionar, șansele de demisie benevolă sunt aproape inexistente”, a punctat fostul judecător.

El spune că, în cariera sa profesională a interacționat cu diverse experți europeni.„ Am lucrat ani în șir cot la cot cu unii din ei în același birou. Acest lucru îmi permite să „citesc” cât se poate de clar reacțiile lor. O astfel de reacție, altfel decât o manifestare de dispreț și un sentiment de superioritate, nu poate fi calificată. Cu certitudine, în Europa, niciun funcționar din justiție nu ar risca să „răspundă” astfel unui jurnalist care îi cere explicații absolut normale referitoare la trecutul său profesional”.

În concluzie, Alexandru Tănase spune că, partea cea mai tristă este că factura va fi plătită de actuala putere politică și nu de domnul Herman von Hebel. Pentru cetățeanul obișnuit, nu există diferență între un expert din cadrul unei comisii guvernamentale și conducerea politică actuală. Alegătorul,  atunci când își va exprima opțiunile la urna de vot, va sancționa pentru acest zâmbet plin de dispreț actuala putere politică și nu pe domnul Herman von Hebel. Cu cât mai repede se va înțelege acest lucru, cu atât mai bine.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău