(doc) CESP Chișinău a publicat noi restricții în contextul stării de urgență în sănătate publică

covid
Foto: chisinau.md

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău a emis o nouă hotărâre prin care vizitele in instituțiile de asistență medicală primară se va efectua în baza programărilor prealabile, se sistează temporar, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, audiențele
cetățenilor în subdiviziunile structurale ale autorităților administrației publice municipale și altele.

CESP Chișinău recomandă portul măștilor de protecție și în toate spațiile publice deschide, cu obligativitatea irevocabilă a portului măștii de protecție în spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare cu respectarea distanței fizice de minim un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Se permite organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ special cu prezență fizică a unui număr stabilit de elevi în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea strică a normelor de sănătate publică și a modeleelor aprobate de MEC.

În perioada studiilor la distanță Direcția generală, educație, tineret și sport va organiza alimentația elevilor cu livrare la pachet prin distribuirea acestora către părinți.

Accesul în instituțiile de asistență medicală primară se va efectua în baza programărilor prealabile , cu excepția cazurilor de urgențe medico-chirurgicale și pentru vaccinarea anti-COVID-19.

CESP Chișinău susține realizarea programului de muncă la distanță și/sau în ture, după caz, a angajaților din sectorul public și privat  de pe teritoriul municipiul Chișinău, prin atragerea cu prezență fizică la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, precum și a personalului a cărui activitate necesită prezența obligatorie la serviciu.

Se sistează temporar, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, audiențele cetățenilor ți se restricționează accesul acestora în subdiviziunile structurale ale autorităților APL. Recepționarea și examinarea solicitărilor adresate se vor efectua prin intermediul poștei, corespondenței electronice sau la numerele de telefon desemnate.

CESP Chișinău solicită autorităților centrale elaborarea mecanismelor de ajutor de stat și compensări pentru perioada pandemică agenților economici din domeniul HORECA, cu aplicarea instrumentelor nediscriminatorii și în egală măsură concurențiale pentru toți antreprenorii.

Pe perioada măsurilor restrictive cauzate de stabilirea pragului de alertă Cod Roșu în municipiului Chișinău se aplică o scutire de 50 % față de taxa stabilită pentru unitățile comerciale din domeniul HORECA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente