image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic vrea să dea în judecată Guvernul Australiei! Sârbul cere o avere pentru ce s-a întâmplat la Melbourne

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a pierdut săptămâna trecută procesul cu statul australian, în urma căruia a fost expulzat și obligat să plătească cheltuielile de judecată.

Sârbul a scăpat de suma de 500.000 de dolari datorată Australiei, deoarece organizatorul Australian Open, Tennis Australia, suportă și cheltuielile de judecată ale sportivilor de la turneu.

Djokovic este totuși hotărât să continue lupta cu Australia și după ce s-a întors în țara natală, Serbia. Conform publicației sârbe Telegraf, liderul mondial vrea să dea în judecată Guvernul Australiei pentru felul în care a fost tratat.

Pe aeroportul din Melbourne, sportivul a stat mai multe ore într-o cameră, fără acces la telefon, iar ulterior a fost mutat într-un hotel din carantină, unde a stat mai multe zile în condiții precare. În clădirea respectivă s-ar fi aflat gândaci, iar Djokovic n-ar fi primit nici măcar o masă pe zi.

Djokovic crede că a fost tratat necorespunzător și că este nevinovat în toată această situație, iar acum vrea să ceară compensații uriașe Guvernului Australiei, în valoare de 3,8 milioane de euro, invocând "tratamente rele" pe durata șederii sale în Melbourne.

Nu doar că i-au interzis astfel să participe la Australian Open, dar magistrații care s-au ocupat de litigiu l-au obligat și să plătească cheltuielile de judecată, în valoare de 500.000 de dolari, adică aproximativ 438.000 de euro.

Totuși, se pare că liderul mondial ar fi scăpat ca prin urechile acului de suma uriașă impusă de judecători. Conform presei britanice, organizatorul evenimentului, Tennis Australia, ar urma să suporte integral cheltuielile de judecată.

Asta deoarece Tennis Australia primește fonduri publice pentru a organiza turneul de Grand Slam, bani care vin din buzunarele contribuabililor. Organismul de conducere al tenisului australian primește fonduri și pentru eventualele dispute legale în care sportivii participanți la Australian Open ar putea intra, astfel că taxele judiciare ale lui Djokovic vor fi "acoperite".

"Organizatorii Australian Open, care primesc milioane de dolari din fonduri publice în fiecare an, au acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale vedetei sârbe deportate.

Ceea ce oamenii nu ştiu este că Tennis Australia plăteşte costurile judiciare, nu Novak. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment, aşa că în cele din urmă i se vor plăti taxele legale, chiar dacă el a pierdut", a explicat o sursă apropiată de Tennis Australia pentru Daily Mail.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: