image
Sursa foto: border.gov.md

FOTO // Trei acte false, găsite la frontiera de stat: O femeie de 64 de ani era imunizată împotriva Covid-19 doar pe hârtie

Angajații Poliției de Frontieră efectuează cercetări pe numele a trei persoane care dețineau documente cu semne de falsificare. Cazurile au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova, la trecerea frontierei de stat prin Leușeni, Otaci și Basarabeasca.

În după-amiaza zilei de ieri, 19 ianuarie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a apropiat un microbuz cu destinația Belgia. Printre călători se afla un tânăr din Chișinău, în vârstă de 28 de ani. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar asupra pasagerului și bagajelor acestuia. Drept urmare în buzunarul scurtei a fost depistată o carte de identitate cu semne rezonabile de falsificare. Documentul era eliberat pe numele său și avea însemnele autorității competente din România. Din declarațiile tânărului s-a aflat că acesta și-a perfectat actul la Bruxelles, pe când se afla la muncă în străinătate. Pentru asemenea serviciu a apelat la un intermediar, contra sumei de 100 de euro.

În cel de-al doilea caz, o conațională de 64 de ani era imunizată împotriva Covid-19 doar pe hârtie. Conform unei informații dispuse de ofițerul de investigație al Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, polițiștii de frontieră au acționat la linia de control și au depistat persoana care folosea certificatul de vaccinare falsificat. S-a constatat că în perioada când moldoveanca s-ar fi imunizat anti-Covid-19, de fapt nici nu se afla în Republica Moldova.

Într-un alt caz, în punctul de trecere a frontierei Otaci un șofer a fost depistat cu permisul de conducere contrafăcut. Bărbatul de 41 de ani s-a legitimat la trecerea frontierei de stat cu pașaport rusesc, inclusiv a prezentat actele pentru mijlocul de transport, care la fel ar fi emise de autoritățile ruse. În timpul verificărilor de rigoare, polițistul de frontieră a observat mai multe elemente definitorii ale permisului de conducere care nu corespund unul act autentic. Falsificarea documentului a fost constatată și în urma cercetării amănunțite cu echipamentul din dotare. La cele depistate, cetățeanul s-a arătat uimit deoarece acesta ar fi studiat la școala auto în Federația Rusă și că actul l-ar fi obținut conform procedurilor legale.

În cele trei incidente, polițiștii de frontieră au întocmit procese-verbale de constatare a ilegalității. Actele au fost preluate și urmează să ajungă la laboratorul criminalistic în vederea stabilirii legalității acestuia. În continuare se vor face cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: