Breaking News

image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Școlile trec pe online, accesul în centre comerciale, permis doar cu certificatul Covid, iar evenimentele private, INTERZISE

Școlile trec la învățământul online în următoarele două săptămâni, iar accesul în centrele comerciale va fi permis doar cu certificatul Covid-19. Totodată, evenimentele private de orice fel vor fi interzise.

Sunt câteva dintre măsurile propuse astăzi de Ministerul Sănătății la Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică în contextul exploziei numărului de cazuri de Covid.

Procesul de învățământ va trece la regim începând cu ziua de luni, 24 ianuarie, a precizat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

În cazul centrelor comerciale, certificatul Covid va fi obligatoriu pentru orice spațiu comercial sau de deservire închis cu excepția unor activități esențiale, precum unități alimentare, farmacii, bănci, case de schimb valutar, gări, aeroport, unități de comercializarea produselor de igienă, comercializarea produselor pentru animalele de companie, unități medicale de vaccinare, organizații de creditare non-bancare, furnizor de servicii comunale, birou al operatorilor de telecomunicații, case de schimb valutar, furnizori de servicii poștale.

Conform noului protocol care va fiaprobat de membrii comisiei, persoanele nevaccinate care au fost în preajma unei persoane infectate cu Covid, va fi plasată în carantină într-o perioadă de zece zile, dar va putea ieși din carantină după a cincea zi, dacă testul va fi negativ. În același caz, dacă persoanele sunt vaccinate, acestea nu vor fi plasate în carantină.

„Am văzut cât de agresiv este acest val în țările UE. Să nu ne relaxăm, chiar dacă în aceste țări cazurile severe au fost mai puține. Noi avem o altă rată de vaccinare. Următoarea săptămâna va fi foarte grea, să ne responsabilizăm și să nu așteptăm Guvernul să ne impună restricții”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: