image
Sursa foto: jurnaltv.md

Ambasadoarea SUA la ONU, în exclusivitate la Jurnal TV: SUA vor oferi suport RM în cazul unui conflict al Rusiei cu Ucraina

Statele Unite vor oferi suport și protecție Republicii Moldova în cazul unui conflict al Rusiei cu Ucraina. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru Jurnal TV de către ambasadoarea SUA la ONU. Potrivit acesteia, mai ales din cauza conflictului transnistrean, America ia în calcul orice mișcări posibile ale Rusiei și este pregătită să facă față.

„Urmărim situația la toate granițele ne angajăm să asistăm toți vecinii Ucrainei în pregătirea lor pentru orice acțiuni care ar putea veni din partea Rusiei. Ar putea să facă mișcări neprevăzute, să utilizeze diverse mijloace, dar suntem în alertă și suntem pregătiți să facem față planului lor”, a declarat Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU speră că spiritele se vor calma și că Rusia nu va întrece granițele. Dar, pentru orice eventualitate, SUA ia în calcul toate scenariile posibile și nu exclude posibilitatea desfășurării unor acțiuni militare, la necesitate.

„Continuăm să lucrăm cu Rusia pe cale diplomatică, sperăm să găsim o soluție în acest sens, dar dacă nu reușim, vom răspunde tuturor acțiunilor pe care Rusia le va întreprinde împotriva Ucrainei”, a conchis ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Totodată, ambasadoarea își arată speranța că mâine, în cadrul meeteingului dintre secretarul general al SUA, Antony Blinken și omologul său rus, Serghei Lavrov, va fi identificată o soluție acceptabilă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: