(stop cadru) Vasile Bolea, către PAS: Poate instituiți stare de urgență până în 2025?
Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a propus PAS să instituie stare de urgență în țară până în anul 2025. Afirmația sarcastică a fost făcută în contextul în care Natalia Gavrilița solicita repetat declararea stării de urgență în sectorul energetic.
Foto: UNIMEDIA

„Noi am mai instituit stare de urgență pe probleme legate de energetică. Atunci Guvernul a solicitat 30 de zile. Acum se solicită 60 de zile, însă doamna prim-mnistră a dat de înțeles că luna viitoare ne vom pomeni în aceiași situație, cu aceleași probleme legate de achitarea prețului la gaz. Nu s-a spus clar de ce este nevoie anume de 60 de zile.

Poate ar fi mai rațional, dacă tot duceți țara într-o criză permanentă, ba criza gazelor, ba criza prețurilor, ba iarăși criza gazelor, poate instituiți stare de urgență până în 2025? Deoarece altfel nu puteți conduce țara, doar prin crize și doar prin instituirea stării de urgență”, a spus Bolea..


Parlamentul a decis instituirea stării de urgență în energetică pentru 60 de zile. 58 de deputați au votat „pentru” în timp ce 3 - „împotrivă”. Comisia pentru Situații Excepționale urmează să se convoace în ședință pentru a adopta noi decizii.


Pub