Omicron bagă țara în restricții: Acces interzis în mai multe locuri, dacă nu ai certificat Covid-19. Care sunt excepțiile

Certificatul Covid-19 devine obligatoriu în mai multe spații închise. Excepție de la această măsură o fac magazinele alimentare, farmaciile și băncile comerciale. Despre asta a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

La fel, s-a decis sistarea evenimentelor private de orice tip.

În sfera publică și privată se va lucra de la distanță.

„Se va reduce de la 3 la 2 numărul de persoane care pot intra împreună în spații comerciale, inclusiv cere care prestează activități esențiale.

Activitățile în incinta unităților alimentare va fi restrânsă în intervalele 22:00 - 07:00

Restul măsurilor sunt cele valabile în codul roșu”, a spus Nemerenco.

Totodată, școlile trec pe online pentru 2 săptămâni.

„Cu privire la izolare și carantină - pentru persoanele nevaccinate, dacă au avut contact direct apropiat cu o persoană confirmată cu Covid-19 ea va fi plasată în carantină pe o perioadă de 10 zile, pe această perioadă, starea de sănătate a persoanei va fi monitorizată și acest regim de carantină poate fi întrerupt după a 5-a zi, după ce persoana va trece un test rapid sau PCR si va fi negativ.

Pentru persoanele vaccinate, care au avut contact direct cu persoană cu Covid-19 ele nu vor fi plasate în carantină, dar se recomandă monitorizarea stării de sănătate. La a 5-a zi va fi testată prin test rapid sau PCR, dacă e negativ continuă, dacă e pozitiv - intră în alt tip de carantină”, a spus Nemerenco.


Pub