(video) Revenco: Am solicitat mobilizarea tuturor „armelor” și angajaților pentru a preveni răspândirea Omicron. Se vor dubla patrulele pe străzi

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a anunțat activitățile ce urmează să fie realizate de subdiviziunile MAI, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, în contextul creșterii incidenței cazurilor de infectare și a ultimelor decizii ale CNESP. „Am solicitat mobilizarea tuturor armelor și poliției și carabinierilor, poliției de frontieră și salvatorilor, uniți într-un scop unic de a preveni răspândirea tulpinii Omicron”, a declarat Revenco.

Foto:

„Aici la MAI sunt vaccinați majoritatea angajaților, peste 12 500 de angajați. Am solicitat mobilizarea tuturor armelor și poliției și carabinierilor, poliției de frontieră și salvatorilor, uniți într-un scop unic de a preveni răspândirea tulpinii Omicron. Am dispus întocmirea unui plan de acțiuni, în special pentru orele de vârf. Am solictat dublarea echipelor de patrulare, în special în locurile aglomerate”, a declarat ministra.

„Dacă regulile nu vor fi respectate vom fi nevoiți să aplicăm amenzi. Noi ne dorim să nu avem motive să le aplicăm, din această cauză vor fi organizate mai întâi vizite de prevenire”, a precizat Ana Revenco.

Ministra a spus că în perioada de pandemie cifra aplicată pentru nerespectarea restricțiilor se ridică la un milion de lei.

Moldova va înregistra astăzi un nou record de infectări. Potrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, la această oră numărul testelor pozitive este deja de peste 4 mii.

Ieri a fost înregistrat un record absolut de cazuri. Astfel, peste 3000 de moldoveni au fost testați pozitiv la Covid-19.

Săptămâna trecută a fost prelungită starea de urgență, după confirmarea tulpinii Omicron.

Autoritățile au anunțat despre confirmarea noii tulpini pe 11 ianuarie. Potrivit datelor oficiale, 16 moldoveni au fost testați pozitiv cu varianta Omicron.


Pub