‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleNoi cerințe de calitate la comercializarea fructelor și legumelor

Noi cerințe de calitate la comercializarea fructelor și legumelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 19 ianuarie, cerințe noi de calitate la comercializarea fructelor și legumelor în stare proaspătă.

Documentul se referă la mai multe produse de larg consum de import sau autohtone (cartofi, ceapă, usturoi, varză, conopidă, morcov, castraveți, vinete, dovlecei, pepene verde, pepene galben, caise, prune, cireșe și vișine).

Lista fructelor și legumelor proaspete conform standardelor generale de calitate și comercializare din Anexa nr. 6, va avea următorul cuprins:

Noile reguli au fost stabilite în conformitate cu Standardele adoptate de Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU).

Scopul documentului este de a asigura piața internă cu fructe și legume autohtone sau de import care corespund cerințelor de calitate și normativelor sanitare.

Atestarea corespunderii fructelor și legumelor proaspete cu cerințele de calitate și comercializare poate fi demonstrată suplimentar prin Certificatul de conformitate a calității fructelor și legumelor proaspete, eliberat conform Legii nr.
237/2018 cu privire la controlul de conformitate cu cerințele de calitate pentru fructele și legumele proaspete.

‹ adv ›

Atestarea corespunderii fructelor și legumelor proaspete cu normativele sanitare se efectuează în baza încercărilor efectuate de un laborator acreditat în acest sens sau suplimentar, prin deținerea certificatului de inofensivitate eliberat conform prevederilor art. 23 din Legea nr. 119/2004 cu privire la produsele de uz fitosanitar și la fertilizanți.

Documentul poate fi consultat pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›