image
Sursa foto: Ion Buga

Chișinăul a câștigat un grant în sumă de 3,3 mil. de euro din partea UE pentru dezvoltarea transportului public din capitală

Chișinăuienii vor beneficia de servicii de transport urban mai sigur, mai incluziv și mai eficient în urma implementării proiectului UE „MOVE IT like Lublin” - inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău.Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat în baza unui parteneriat între Primăria mun. Chișinău și Primăria orașului Lublin din Polonia.

Proiectul va fi implementat până în anul 2025 și va oferi sprijin pentru a transforma serviciile de transport public din oraș într-un sistem de transport mai incluziv, mai sigur, mai rezistent și mai durabil.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 3.500.000 Euro, dintre care 3.325.000 Euro este contribuția Uniunii Europene în formă de grant, iar 175.000 Euro sunt alocați de către primăria municipiului Chișinău.

Parteneriatele dintre orașele din Uniunea Europeană și vecinii săi sunt foarte importante, deoarece contribuie la îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor. Colaborarea strânsă cu statele membre ale Uniunii Europene aduce beneficii economice, sociale și de mediu. Acest proiect finanțat de UE reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Republica Moldova, și în special pentru orașul Chișinău, de a  coopera cu parteneri din Polonia pentru a implementa cele mai bune practici și experiențe ale Uniunii Europene pentru dezvoltarea durabilă a mobilității urbane și pentru a obține rezultate tangibile în beneficiul locuitorilor și vizitatorilor orașului. Avem încredere că rezultatele preconizate ale proiectului vor contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.”, a declarat Gintautas Baranauskas, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: