image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC: Cod roșu de alertă Covid în municipiul Chișinău; Cluburile de noapte și zonele de agrement își sistează activitatea

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău s-a întrunit astăzi și a aprobat mai multe decizii de urgență care au drept scop prevenirea răspândirii infecției.

Reieșind din majorarea numărului de cazuri, Comisia a decis instituirea codului roșu de alertă Covid în municipiu.

Șeful interimar al Direcției sănătate, Boris Gâlca, a precizat că membrii Comisiei au luat act de raspanditea comunitara accelerata a tulpinii Omicron, cu transmitere aerogena sporita si prognozele nefavorabile de extindere zilnica a numarului de noi infectii atunci când au aprobat noile restricții.

„Ne protejam si ne vaccinam - glumele si miturile nu mai sunt valabile: viata are prioritate - merita traita in siguranta alaturi de cei dragi”, a menționat șeful direcției.

Comisia a decis ca instituțiile de alimentație publică din municipiul Chișinău să activeze la o capacitate de 50%, iar fiecare client - să dețină un certificat de vaccinate împotriva Covid.

Testul Covid va fi obligatoriu pentru accesul în sălile de teatru și cinema.

Totodată sălile și centrele de sport își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 m 2 pentru fiecare client. 

Comisia a decis sistarea activității cluburilor de noapte, a parcurilor de distracție și a zonelor de agrement.

ss
ss
ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: