Kremlinul a comentat livrările de gaz către Moldova: Gazprom e o companie. Nu-și poate furniza marfa gratuit

„Gazprom nu poate livra gaz Moldovei gratuit”, a comentat purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, pentru ria.ru. Iar scrisoare oficială trimisă de Gazprom către Moldovagaz, prin care anunță intenția de sistare a livrării gazelor, o consideră drept una ce ține de aspectele „pur comerciale”.

Foto: ria.ru

„Gazprom are anumite înțelegeri conctractuale cu cei care cumpără gazul, este un anumit preț care trebuie achitat și desigur, Gazprom fiind o companie trebuie să-și vândă marfa și să primească bani pentru aceasta. Nu-și poate livra marfa gratuit. De aceea este o situație, mai mult, comercială”, a declarat Peskov.

„Nu… se furnizează gaz, care trebuie plătit, adică aici… nu există niciun subtext ascuns”, a răspuns el la întrebarea dacă Kremlinul consideră că problema a depășit sfera acordurilor comerciale.

Prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Infrastructurii și Dezoltării Regionale, Andrei Spînu, au susținut astăzi conferință de presă privind situația din domeniul energetic. În cadrul conferinței Gavrilița a anunțat că Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldovagaz, prin care anunță intenția de sistare a livrării gazelor.


Pub