Platforma DA îndeamnă PAS „să-și corecteze drastic modul de guvernare”: „Să-și realizeze promisiunile electorale”

Platforma Demnitate și Adevăr denunță „un linșaj mediatic virulent” în adresa sa, în ultima perioadă. „Tentativele disperate ale unor structuri afiliate sau nu guvernării demonstrează o dată în plus frica patologică față de formațiunea noastră politică, de coeziunea, experiența și capacitatea acesteia de a apăra în continuare cetățenii și nevoile lor, atât prin activități masive de ordin civic, cât și în plan legislativ sau guvernamental”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Foto:

„Constatăm cu regret că ultimul timp, Platforma Demnitate și Adevăr a devenit ținta unui virulent linșaj mediatic. Cu toate acestea, avem certitudinea că încercările concertate de a ne asocia cu grupări politico-criminale sau liderii acestora va fi sortită unui eșec lamentabil. Nimeni și nimic nu ne poate priva de valorile democratice, naționale, familiale pentru care efectiv am luptat ani în șir. Nimeni alții nu au luptat împotriva celui mai odios regim pe care l-a avut Republica Moldova de la proclamarea Independenței.

Tentativele disperate ale unor structuri afiliate sau nu guvernării demonstrează o dată în plus frica patologică față de formațiunea noastră politică, de coeziunea, experiența și capacitatea acesteia de a apăra în continuare cetățenii și nevoile lor, atât prin activități masive de ordin civic, cât și în plan legislativ sau guvernamental.

Oamenii acestei țări cunosc cu lux de amănunte întreaga istorie a Platformei DA, născută în sânul poporului, la protestele masive ale cetățenilor deșteptați, drept alternativa pro europeană și națională structurilor politice cleptocrate și oligarhice, care sub paravanul integrării europene au capturat în totalitate instituțiile statului.

În contextul agravării situației social-economice și politice din țară, ținând cont de multitudinea greșelilor în lanț, comise de actuala guvernare, anticipând un risc major de dezamăgire a alegătorilor, ceea ce ar pune sub semnul întrebării vectorul european și dezvoltarea Republicii Moldova ca stat de drept, Platforma DA declară următoarele:

1. Formațiunea noastră se află în opoziție constructivă și activă față de guvernarea actuală, este alternativa calitativă și competentă la guvernare și pledează categoric pentru integrarea europeană de facto și apropierea reală de România.

2. Platforma DA nu a avut și nu va constitui niciodată alianțe formale sau informale cu forțe politice oligarhice, antieuropene și antinaționale, nici la nivel național, nici la nivelul Capitalei.

3. Platforma Demnitate și Adevăr pledează pentru corectarea drastică a modului de guvernare, prin realizarea rapidă și palpabilă a promisiunilor electorale, implementarea reformelor veritabile și tragerea la răspundere a reprezentanților regimurilor oligarhice, care au furat țara în toata perioada Independenței.

4. Reiterăm și insistăm asupra necesității stringente de aplicare a Declarației privind capturarea statului, adoptată de Legislativ în iunie 2019, și curățarea instituțiilor statului la nivelul conducerii.

5. Platforma DA este în continuare dispusă să ofere expertiză și soluții pentru o corectă, constituțională și euroconformă reformare a justiției, pentru combaterea corupției, pentru dezvoltarea social-economică a țării, monitorizarea prețurilor și combaterea abuzurilor monopoliștilor, susținerea producătorilor autohtoni și a agricultorilor, soluționarea crizelor energetice și sanitare, sporirea securității statului, elaborarea strategiei corecte și eficiente în raport cu Transnistria, descentralizarea reală a țării și reforma administrativ-teritorială, protecția mediului, promovarea valorilor creștine și familiale, etc.

6. Platforma Demnitate și Adevăr condamnă orice tentativă de destabilizare a țării în scopuri revanșarde și de interese politice meschine. Totodată, menționăm că lipsa de transparență, controlul asupra mass-media, acțiunile și comunicarea incoerente, eronate, de multe ori incompetente ale guvernării generează nemulțumirile și revoltele legitime, justificate ale populației, care pot fi exprimate inclusiv sub forma unor ample proteste democratice.

7. Totodată, Platforma DA va continua dialogul privind consolidarea tuturor forțelor civice și politice extraparlamentare cu viziuni proeuropene și naționale, în vederea creării unui pol de influență eficientă și puternică asupra politicilor de guvernare”, se menționează într-un comunicat al Platformei DA.



Pub