Ba este, ba nu este: Procurorii cer repetat Interpol să-l dea în căutare pe Platon

Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii privind acțiunile de anunțare în căutare și extrădare a omului de afaceri Veaceslav Platon. Instituția informează că, în decembrie 2021 a solicitat repetat Biroului Interpol anunțarea în căutare internațională a persoanei vizate.

Foto: UNIMEDIA
„Actualmente, cererea se află în proces de examinare de către Biroul Interpol, nefiind informați despre rezultatul examinării acesteia. Subsecvent, informăm că, la moment sunt pregătite toate materialele necesare în vederea înaintării cererii de extrădare a cetățeanului Veaceslav Platon, care urmează a fi expediată pentru examinare autorităților din Marea Britanie.

Despre rezultatele examinării cererii de anunțare în căutare și extrădare a cetățeanului vizat, vom reveni ulterior cu informații actualizate”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Anticorupție.

Ședința de judecată la care s-a examinat solicitarea procurorilor privind anunțarea în căutare și arestarea omului de afaceri, Veaceslav Platon, a fost amânată

Veaceslav Platon urma să fie prezent la o ședință de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, însă nu s-a prezentat. Astfel, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Avocatul lui Veaceslav Platon consideră neîntemeiat demersul procurorilor privind arestarea și anunțarea în căutare a lui Platon, după ce nu s-a prezentat în cadrul ședinței de judecată. Ion Crețu a declarat pentru UNIMEDIA că se află în concediu pentru câteva zile și nu a fost la ședință. Mai mult, acesta credea că ședința a fost amânată, din acest motiv și clientul său, Platon, a absentat.

Procuratura Generală a venit cu unele precizări referitor la informațiile conform cărora Veaceslav Platon ar fi plecat la Londra.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a venit cu o primă reacție după ce Procuratura Anticorupție a solicitat arestarea și anunțarea în căutare a acestuia. El a invocat articolul 543 din Codul de procedură penală și a explicat de ce îi par lipsite de sens acuzațiile în adresa sa, precum și a Procurorului General, aduse de unii deputați PAS.


Pub