(foto) Tradiții de Bobotează: Moldovenii s-au scăldat în apa rece ca gheața

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 19 ianuarie Boboteaza. În acest context, salvatorii au asigurat securitatea cetățenilor, care, după sfințirea apelor, au hotărît să se scufunde respectând tradiția.

Foto: IGSU

Măsurile de securitate pe malurile bazinelor acvatice sunt organizate de 35 de echipe mobile instituite din salvatori, polițiști și carabinieri, care au ajuns pe malurile bazinelor acvatice din 45 locații din raioanele Edineț, Ocnița, Florești, Drochia, Comrat, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Criuleni, Orhei, dar și municipiul Chișinău. Aici, angajații IGSU și ofițerii din cadrul subdiviziunilor MAI, au vegheat oamenii de pe malurile râurilor Prut și Nistru, dar și a lacurilor din țară, fiind gata să intervină, dar și să acorde primul ajutor calificat în timpul activităților religioase.

Mai mult, angajații Inspectoratului au avertizat persoanele care au hotărât să se scufunde despre riscurile posibile, fiind menționat faptul că intrarea în apă se realizează în grupuri mici pentru evitarea deteriorării gheții, dar și a cazurilor de prăbușire. De asemenea, accesul minorilor fără supravegherea părinților a fost interzis. Salvatorii au preîntâmpinat credincioșii că scăldatul la copca se recomandă doar persoanelor care au o condiție fizică bună.

Măsurile de securitate și monitorizare pe malurile bazinelor acvatice din Republica Moldova de sărbătoarea „Botezul Domnului” sunt desfășurate de IGSU anual având drept scop securitatea oamenilor și prevenirea situațiilor de risc.







Pub