Omicron pune pe jar autoritățile: Ceban anunță consultări cu reprezentanții diferitor instituții și vine cu o nouă solicitare către CNESP

Primăria și Centrul de Sănătate Publică Chișinău organizează un amplu proces de consultări cu reprezentanții Horeca, ai instituțiilor de sănătate, educație, cultură, agenților economici din domeniul comercial, companiile private și organele cu funcție de control în contextul măsurilor de sănătate publică pentru limitarea răspândirii comunitare a virusului SARS CoV-2, inclusiv a tulpinii mutante Omicron. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

Foto: UNIMEDIA
Edilul anunță că mâine vor începe consultările.

„Situația este incertă de aproape doi ani, dar în contextul actual al crizei gazelor nu putem pune condiții drastice tuturor domeniilor de activitate, de altfel riscăm ca oamenii să rămână „pe drumuri”, a scris Ceban, pe Facebook.

Acesta a menționat că decizia a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău. Totodată, Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău solicită Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică instituirea unei platforme comune de comunicare strategică asupra situației epidemiologice prin Covid-19, provocărilor pandemice pentru sănătatea și siguranța populației, precum și eficientizării procesului de vaccinare.

Săptămâna trecută a fost prelungită starea de urgență, după confirmarea tulpinii Omicron.

Autoritățile au anunțat despre confirmarea noii tulpini pe 11 ianuarie. Potrivit datelor oficiale, 16 moldoveni au fost testați pozitiv cu varianta Omicron.


Pub