Consilier nou la ministerul Justiției: Cine este Veronica Bradăuțanu

Se extinde echipa ministerului Justiției. Veronica Bradăuțanu este noua consilieră a ministrului Justiției. Potrivit unui comunicat emis de instituție, aceasta se va focusa pe activitățile ce țin de digitalizarea justiției, reformele din sistemele judecătoresc, de executare și de soluționare alternativă.

Foto: fb/MinisterulJustiției
„De asemenea, va întreprinde acțiuni în domenii din justiția civilă și comercială, pentru a îmbunătăți climatul economic și cel investițional. Ea va coordona relațiile cu donatorii internaționali și organizațiile internaționale, care activează în țara noastră în domeniul justiției”, arată nota emisă de ministerul Justiției.

Veronica Bradăuțanu este absolventă a Universității de Stat din Moldova, licențiată în drept. Și-a făcut studiile de master în drept în SUA și este avocată calificată în Statul New York.

La începutul carierei sale a activa în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare și într-o firmă de avocatură locală. În anul 2005 a plecat la Londra, pentru poziția de consilieră juridică superioară pe reforma legislativă în domeniul soluționării litigiilor comerciale, la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), unde a activat până acum.

În această perioadă a fost și expertă pentru Banca Mondială, Corporația Financiară Internațională (IFC) și UE. A revenit acasă, pentru a aplica experiența acumulată și a contribui la îmbunătățirea cadrului legal și practic din justiție.


Pub