(video) Tradiția e tradiție și fără halat: Igor Dodon s-a scufundat în apa rece, de Bobotează

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon a respectat și în acest an tradiția de Bobotează. Acesta s-a scufundat de trei ori în apa rece ca gheața, la Mănăstirea Țigănești. Însă halatul renumit pe care îl îmbrăca și-a găsit un alt stăpân, a fost dăruit la un concurs, organizat pe Facebook, relatează SHOK.md.

Foto: SHOK.md

Imaginile video au fost publicate de către Igor Dodon, pe Facebook. În bustul gol, cu boxeri de culoare albastră, fostul șef al statului s-a scufundat în copcă, făcându-și semnul crucii.

„An de an, de Bobotează, mă scufund în apa rece a unui lac, așa cum procedează mulți creștini din țara noastră, dar și din alte țări. Astăzi – la Mănăstirea Țigănești.

Se consideră că astfel ne curățim de păcate, devenim mai puternici cu trup și suflet și, în opinia mea, este o tradiție foarte frumoasă.

Încă o dată transmit sincere felicitări cu prilejul acestei frumoase sărbători religioase. Botezul Domnului să ne aducă lumină în suflet, bunăstare în casă și armonie în familie”, a scris Dodon pe o rețea.



Pe 19 ianuarie creştinii ortodocşi sărbătoresc Boboteaza sau botezul lui Iisus Hristos. În biserici, preoţii oficiază servicii divine şi fac agheasmă.

De Bobotează, este respectată şi tradiţia scăldatului, preluată din Rusia şi Ucraina. Potrivit acesteia, curajoşilor care intră în apele reci norocul le surâde tot anul.


Pub