(doc) Se cer locuri mai multe în spitale pentru copii, iar activitățile extrașcolare trec online: Comisia locală a adoptat noi restricții

Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău solicită ministerului Sănătății activarea spațiilor medicale pediatrice suplimentare Covid-19 în spitalele republicane. O astfel de solicitare se regăsește în ultima hotărâre adoptată de Comisia locală. Pe lângă asta, s-a decis ca procesul educațional în centrele de creație să se desfășoare online în perioada 20 ianuarie - 3 februarie, la fel și activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Unitățile de alimentare publică își vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul de locuri existente în spațiile interioare, cu obligativitatea deținerii de către toți clienții a certificatului Covid-19. 

Totodată, zonele de agrement și parcurile de distracții își sistează activitatea, precum și cea cluburile de noapte și ringurile de dans indiferent de forma de organizare.

Săptămâna trecută a fost prelungită starea de urgență, după confirmarea tulpinii Omicron.

Autoritățile au anunțat despre confirmarea noii tulpini pe 11 ianuarie. Potrivit datelor oficiale, 16 moldoveni au fost testați pozitiv cu varianta Omicron.


Pub