(doc) Guvernul a avizat pozitiv proiectul privind instituirea stării de urgență în sectorul energetic pentru 60 de zile

main234
Foto: diez.md

Guvernul Republicii Moldova a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 19 ianuarie, proiectul privind instituirea stării de urgență în sectorul energetic pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile.

Proiectul de hotărâre care a fost avizat pozitiv de guvern va fi prezentat mâine parlamentului spre votare.

Proiectul prevede:
# se ia act de Raportul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova privind necesitatea declarării stării de urgență;
# se propune parlamentului să declare stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 60 de zile;
# se prezintă parlamentului spre examinare proiectul de hotărâre a Parlamentului privind declararea stării de urgență.

Amintim că azi dimineață, Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a anunțat că Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz prin care informează că furnizorul rus urmează să deconecteze Republica Moldova de la furnizarea gazelor naturale.

Moldovagaz urma să achite integral costul consumului de gaze naturale pentru luna decembrie până la data de 20 ianuarie. Din suma de 63 de milioane de dolari pe care Moldovagaz trebuia să le achite către Gazprom, se va reuși achitarea a doar 38 de milioane de dolari până mâine, diferența neachitată este de 25 de milioane de dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente