image
Sursa foto: border.gov.md

Poliția de frontieră, pompierii și locuitorii satului Palanca au intervenit la stingerea unui incediu în zona de frontieră

Polițiștii de frontieră împreună cu pompierii și locuitorii satului Palanca au intervenit la stingerea unui incediu în zona de frontieră.

Astăzi, în prima jumătate a zilei, pe direcția localităților Palanca-Maiaki, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 au observat arderea necontrolată a stufului de pe malul râului Nistru. Operativ, au fost informați, prin Serviciul de urgență 112, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și administrația publică locală.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul SSE Ștefan Vodă, la fel în ajutor au venit polițiștii de frontieră și mai mulți localnici din Palanca. După mai bine o oră de luptă cu flăcările, focul a fost localizat.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare - Cod portocaliu de vânt puternic. În acest sens, există riscul de izbucnire a incendiilor și răspândirea rapidă a acestora.

Mai mult că acest traseu leagă cele două state, Republica Moldova și Ucraina, unde de multe ori indiferența unor șoferi nu are limite – sunt aruncate mucuri de țigară, care pot duce la aprinderea vegetației. Poliția de frontieră îndeamnă cetățenii la responsabilitate.

border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: