image
Sursa foto: doxologia.ro

Circa 100 de tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău

Circa 100 de tone de apă potabilă vor fi livrate de Bobotează lăcașelor sfinte din Chișinău.

A devenit deja o tradiție, ca în ultimii zece ani, S. A. „Apă-Canal Chișinău” să livreze de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău peste 100.000 de litri de apă, care va fi pregătită pentru sfințire. Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea.

Pe parcursul zilelor de azi și mâine furnizorul de apă va livra circa 50 de tone de apă parohiei ,,Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, de pe strada Pușkin și Parohiei cu hramul „Tuturor Sfinților români” din bulevardul Decebal 93, care va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

Între orele 9.00-17.00 câte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase ,,Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor 2, bisericii ,,Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo 2, Parohiei ,,Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu 19, dar și Mănăstirii ,,Sf. Andrei din orașul Durlești din strada Nicolae Dimo 100.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.

Noutăţile partenerilor

comentarii: