image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Natalia Gavrilița: „Urmărim cu îngrijorare evoluția situației în context regional”

Guvernul urmărește cu îngrijorare evoluția situației în context regional, declarațiile pe care le face Federația Rusă și Ucraina, și speră că părțile vor fi înțelepte și nu vor duce la escaladarea situației. Așa a comentat premierul Natalia Gavrilița informațiile apărute în spațiul public că serviciile speciale ruse ar pregăti provocări împotriva propriilor militari, ca să dea vina pe armata ucraineană.

„În același timp, toate autoritățile Guvernului sunt pregătite, evaluează mai multe scenarii și vor acționa în dependență de evoluția situației”, a declarat premierul într-o conferință de presă.

Conform datelor serviciului de informații militare ale Ucrainei, în data de 13 ianuarie, în Brigada a treia de pușcași motorizați a regiunii transnistrene a Republicii Moldova a avut loc o reuniune de serviciu, în cadrul căreia efectivul unității a fost informat că se așteaptă provocări din partea Ucrainei în apropierea localității Cobasna (depozite de artilerie ale Grupului operativ de trupe ale Federației Ruse), notează IPN.

Noutăţile partenerilor

comentarii: