image
Sursa foto: Getty Images

Francisco ”Paco” Gento a murit! Legendarul fotbalist a jucat 18 sezoane la Real Madrid și a câștigat 6 Cupe ale Campionilor

Francisco ”Paco” Gento, președintele de onoare al lui Real Madrid și unul dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului, a murit la 88 de ani.

Francisco Gento este singurul fotbalist din istorie care a cucerit şase Cupe ale Campionilor Europeni şi totodată deţine şi recordul de finale europene disputate, nouă la număr (opt de Cupa Campionilor şi una de Cupa Cupelor), dar şi de titluri câştigate în Primera Division, 12, toate cu Real Madrid.

”Real Madrid dorește să transmită condoleanțe soției sale Mari Luz, fiilor săi Francisco și Julio, nepoților Aitana și Candela și tuturor rudelor, colegilor și celor dragi.

Figura lui Paco Gento reprezintă cu fidelitate toate valorile lui Real Madrid și a fost și va continua să fie un reper pentru Real Madrid și pentru lumea sportului. Fanii lui Real și toți fanii fotbalului îl vor ține minte pentru totdeauna drept una dintre cele mai mari legende”, se arată în comunicatul celor de la Real Madrid.

Considerat una dintre cele mai bune extreme stânga din întreaga istorie a fotbalului spaniol, Paco Gento s-a retras din fotbal ca jucător în 1971, apoi a antrenat câteva echipe mici din fotbalul spaniol, iar în ultimii ani de viață a fost președintele de onoare al lui Real Madrid, clubul vieţii sale!

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: