Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Stația electrică din Chișinău va fi modernizată: MIDR a semnat un contract de 11 milioane de euro cu un grup de companii

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spânu, a anunțat astăzi, 18 ianuarie, că a fost semnat contractul pentru modernizarea stației electrice Chișinău de 330 kV, cu grupul de companii Siemens Energy SRL – Electromontaj S.A. – Energotech S.A. Acestea au fost desemnate câștigătoare al licitației internaționale.

Potrivit ministrului, companiile selectate vor fi responsabile de proiectarea, furnizarea și instalarea echipamentelor pentru modernizarea stației cu o valoare a contractului de peste 11 milioane de euro. Durata planificată de implementare – 2 ani și 8 luni.

Proiectul este parte a procesului de interconectarea a sistemului electroenergetic al țării la sistemul european. Astfel, consumatorii vor beneficia de tarife competitive, vor exista mai multe oportunități pentru dezvoltarea unei piețe energetice competitive și se va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică.

La licitația organizată conform procedurilor Băncii Mondiale, finanțator al proiectului, au participat opt companii din mai multe țări: România, Ucraina, Azerbaijan, India, Kazahstan și China.

Noutăţile partenerilor

comentarii: