Pleci în afara țării? Iată regulile de călătorie și de intrare pe teritoriul altor state, actualizate de MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat alertele actualizate de călătorie în contextul pandemiei Covid-19, pentru cetățenii moldoveni care pleacă în afara țării. Acestea sunt valabile începând cu data de 14 ianuarie.

Foto: poza simbol

Astfel, dacă planificați o călătorie peste hotarele Republicii Moldova, puteți să vă informați cu privire la regulile actualizate de intrare pe teritoriul unui stat anume sau de tranzitare a acestuia.

Informațiile din tabelul de mai jos se referă la următoarele aspecte:

- starea de urgență,

- restricțiile de intrare,

- categoriile exceptate,

- prevederi privind tranzitul,

- măsuri pe plan intern,

- alte informații utile și surse oficiale de documentare,

- informații de contact.

Totodată, MAEIE recomandă organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz, cu privire la condițiile de tranzit.

Datele din tabel pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare (lista poate fi accesată pe pagina web a ministerului:https: https://bit.ly/30gdeld). Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice și sunt publicate la secțiunea „Alerte de călătorie Covid-19”.



Pentru comoditatea cetățenilor Republicii Moldova, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul 022 23 20 02. Operatorii au program de luni până vineri, între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Luând în considerare multiplele solicitări înregistrate de la cetățeni prin intermediul liniei telefonice constituite la Centrul de Apel, a fost lansat sistemul răspunsurilor automatizate la întrebările frecvent adresate prin intermediul paginii de Facebook a MAEIE.

Suplimentar la resursele MAEIE, cetățenii Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, sunt îndemnați să consulte adițional și datele operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă:

Re-Open (Platformă menținută de Uniunea Europeană): bit.ly/3eBoSIP.

Detalii despre traversarea frontierei de stat în perioada pandemică pot fi citite aici.

Totodată, din 17 ianuarie au fost actualizate restricțiile la intrarea în Republica Moldova, din 17 ianuarie. Ce acte va trebui să prezinți și care sunt excepțiile vezi AICI.


Pub