După Australia și Franța, Djokovic primește un avertisment și din Spania. Regulile pentru turneul de la Madrid

Premierul spaniol Pedro Sanchez i-a transmis un avertisment jucătorului de tenis Novak Djokovic: va trebui să respecte regulile anti-Covid ale țării dacă vrea să participe la turneul de la Madrid, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Foto: captură video

Declarația vine după ce Djokovic a fost expulzat din Australia, pentru că nu era vaccinat anti-Covid, iar Franța a anunțat că nu va permite accesul jucătorilor nevaccinați la turneul de la Roland Garros.

Openul de la Madrid va avea loc la sfârșitul lunii aprilie.

Pedro Sanchez a lăudat decizia Australiei de a-l expulza pe Djokovic, spunând că are „respect total pentru decizia guvernului australian”, și că sportivul va trebui să respecte și regulile din Spania.

În prezent, Spania cere vizitatorilor să prezinte dovada vaccinării complete, un test Covid negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire sau dovada trecerii prin infectarea cu Covid-19.

Pentru evenimentele sportive internaționale din țară pot fi introduse reguli suplimentare pentru participanți, cum ar fi testarea zilnică pentru Covid-19 în timpul turneului, a declarat luni pentru CNN un înalt oficial guvernamental.

Declarațiile vin după ce Djokovic a fost implicat într-un scandal internațional privind participarea la Australian Open.

El a fost expulzat duminică din Australia, în urma unei decizii definitive a instanței, care nu s-a lăsat convinsă de documentele cu care sportivul încerca să justifice faptul că nu e vaccinat anti-Covid.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv, „din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Și guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.


Pub