(video) Reacția Spitalului de la Bălți, invadat de gândaci: Mămicile nu depozitează corect alimentele. In alte secții nu e așa

O mămică a publicat pe rețele imaginile cu salonul invadat de insecte în secția de pediatrie de la Bălți. „Aceasta cu siguranță a fost cea mai oribilă experiență. Ministerul Sănătății în astfel de condiții tratează copiii”, a scris ea. Instiuția în comentariul oferit pentru UNIMEDIA a explicată cauza apariției gândacilor: construcția veche și alimentele depozitate greșit de mămici.

Foto: Colaj

„Aceasta cu siguranță a fost cea mai oribilă experiență. Ministerul Sănătății în astfel de condiții „tratează” copiii. Pe lângă Covid-19, poate ar trebui de investit și altceva? Cum e posibil ca, copiii, să fie internați, să doarmă, să mănânce în așa coșmar? Cei superiori, care treceți cu vederea această problemă, veniți să dormiți măcar 10 minute într-un astfel de salon, să vedeți ce simt copiii și mamele”, a scris Victoria, mama copilului.

Spitalul Municipal Bălți a venit cu o explicație.

„La Departamentul pediatrie, în care-și desfășoară activitatea această subdiviziune, este unul dintre cele mai vechi, construcția datează din 1974. Cauza apariției insectelor numărul de colete transmise mamelor care stau la tratament cu copii. Din cauza alimentelor depozitate incorect apar diferite insecte cu care este greu de luptat, indiferent de cât de mult efort depune personalul medical în efectuarea dezinfecției și dezinsecției”, a declarat comunicatoarea spitalului pentru UNIMEDIA.


Pub