(video) Ultima oră! Guvernul va modifica bugetul pentru a crește compensațiile la agentul termic

Guvernul anunță că va modifica bugetul pentru a crește compensațiile la agentul termic. „În ultimele săptămâni am monitorizat îndeaproape implementarea programelor de compensații în contextul crizei gazelor și am căutat împreună cu colegii din ministerul Muncii și Protecției Sociale și cu colegii din Parlament soluții pentru creșterea suportului pe care îl oferim oamenilor în sezonul de încălzire. Anunțăm astăzi că am luat decizia să inițiem modificările la legislație și buget care să permită creșterea compensațiilor oferite de Guvern pentru consumatorii de agent termic”, a declarat Gavrilița.

Foto: UNIMEDIA

„E vorba de 2 modificări care duc la scăderea facturilor pentru cele mai vulnerabile familii. Prima- creștem volumul compensat de Guvern la factura la agent termic. Dacă în noiembrie și decembrie am compensat 67% din creșterea de tarif în comparație cu luna octombrie, începând deja cu factura pentru luna ianuarie vom compensa 80% din creștere de tarif. În plus am crescut volumul acoperit de compensație. Dacă în noiembrie și decembrie am compensat o gigacalorie, începând deja cu factura pentru ianuarie vom compensa până la 1,5 gigacalorie.

Aceste două măsuri fac ca suma maxima a compensației oferite de Guvern la factura pentru agentul termic să crească de la 450 la 815 lei pe lună”, a spus aceasta.



Pub