(surse) Oleg Serebrian este noul vicepremier pe Reintegrare. Gavrilița: Mâine va depune jurământul și veți afla

Din funcția de ambasador în Germania, direct în Guvern. Oleg Serebrian ar fi noul vicepremier pe Reintegrare, susțin surse din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate. Prim-ministra Natalia Gavrilița refuză să spună numele noului membru al cabinetului său, dar precizează că de mâine oficialul va începe munca.

Foto: UNIMEDIA

„Mâine dimineață va depune jurământul și deja va participa la ședința Guvernului”, a anunțat astăzi, la o conferință de presă, prim-ministra Natalia Gavrilița.

Oleg Serebrian a fost ambasadorul Republicii Moldova în Germania, din noiembrie 2015 până la sfârșitul lui 2021.

Pe 3 ianuarie 2022, diplomatul a fost numit director al Institutului Diplomatic de pe lângă Ministerul de Externe și Integrării Europene.

Între anii 2001 și 2008, Serebrian a fost președintele Partidului Social-Liberal, formațiune care a fuzionat ulterior cu Partidul Democrat. Serebrian a fost vicepreședintele PD până în 2010, demisionând din această funcție, după ce a fost numit ambasador în Franța.

Funcția de vicepremier pe Reintegrare în Guvernul Gavrilița a rămas vacantă, după ce Vladislav Kilminski a demisionat, la doar 3 luni de la învestire. Motivele enunțate ale plecării au fost „de ordin personal”.


Pub