(video) Guvernul simplifică accesul la ajutorul pe perioada rece a anului pentru familiile nevoiașe. Vezi dacă te încadrezi

Guvernul va simplifica accesul la ajutorul pe perioada rece a anului pentru familiile nevoiașe. Mai exact, se va renunța la sistemul de evaluare a averii beneficiarului, condiție care lasă peste 20 de mii de familii cu venituri mici fără ajutor pe perioada rece a anului. „Anume acest instrument țintește în consumatorii de lemn, cărbune și alte metode de încălzire care nu sunt acoperite de compensațiile pentru gaz și pentru agentul termic”, a spus prim-ministra.

Foto: UNIMEDIA

„Am decis în această perioadă să simplificăm accesul la ajutorul pe perioada rece a anului pentru familiile nevoiașe. Unul din factorii care produce întârzieri la acordarea acestui ajutor îl reprezintă sistemul de evaluare a averii beneficiarului. Din cauza acestei condiții avem peste 20 de mii de familii cu venituri mici care nu se califică prin acest sistem și nu pot accesa ajutorul pe perioada rece a anului”, a declarat prim-ministra.

„Am decis să scoatem acest criteriu în acest an pentru acordarea acestui ajutor - este o derogare pe perioadă de criză. Asta înseamnă că mai multe familii cu venituri mici vor putea accesa ajutorul, iar procesul de acordare se va simplifica foarte mult. Anume acest instrument țintește în consumatorii de lemn, cărbune și alte metode de încălzire care nu sunt acoperite de compensațiile pentru gaz și pentru agentul termic”, a adăugat aceasta.

Guvernul a anunțat astăzi că va modifica bugetul pentru a crește compensațiile la agentul termic. „În ultimele săptămâni am monitorizat îndeaproape implementarea programelor de compensații în contextul crizei gazelor și am căutat împreună cu colegii din ministerul Muncii și Protecției Sociale și cu colegii din Parlament soluții pentru creșterea suportului pe care îl oferim oamenilor în sezonul de încălzire. Anunțăm astăzi că am luat decizia să inițiem modificările la legislație și buget care să permită creșterea compensațiilor oferite de Guvern pentru consumatorii de agent termic”, a declarat Gavrilița.


Pub