Igor Dodon despre învinuirea în dosarul „Energocom”: Eu nu am semnat niciun contract, comparativ cu actualul ministru care semnează protocoale
Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon spune că „nu a semnat niciun contract” pe timpul când era ministru al Economiei și nu a prejudiciat bugetul țării. Potrivit lui, învinuirea în dosarul „Energocom” a fost un „show înainte de Anul Nou”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.
Foto: UNIMEDIA

„În primul rând eu nu am semnat niciun contract, comparativ cu actualul ministru care semnează protocoale și se dă cu opinii. Am cumpărat mai ieftin atunci. Eu m-am documentat cu toate că nu am semnat nimic, eram ministru responsabil în domeniul energetic o săptămână pentru că a fost fuziunea între Ministerul Economiei și Industriei și la o săptămână după ce a fost lichidat Ministerul Industriei eu am fost în Delegație. Ei recunoc și cei care se ocupă de acest dosar că nu e nimic, cel puțin Dodon nu are acolo nimic.

Eu cred că acesta a fost un show înainte de Anul Nou. După sondajele de opinii care au fost atunci făcute publice că actuala Guvernare scade în sondaje, noi creștem, trebuiau ceva să livreze. Poate sperau că eu mă voi speria și o să fug din țară, dar am fost la Procuratură, dacă este cazul mai mergem. Acest lucru demonstrează că nu au găsit nimic și s-au legat de ceva din 2008. Pentru că altceva nu au găsit nimic. Noi am cumpărat atunci energia electrică mai ieftină decât se vindea”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a prezentat la audierile de la Procuratura Generală în dosarul „Energocom”.

Igor Dodon susține că dosarul de la Procuratura Generală în care urmează a fi audiat în cadrul unei cauze penale este un caz cu 13 ani în urmă „care a fost discutat de multe și s-a adeverit că acolo nu este nimic”, iar pentru că „situația este destul de proastă la actuala guvernare, noi vedem că lumea este nemulțumită și în această situație ei vor să facă show”, a declarat Dodon la NTV.

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cadrul unei cauze penale.

În septembrie, Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari.

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, susține că citarea acestuia la Procuratură nu este decât „o fumigenă, lansată de guvernare pentru a-și acoperi eșecurile”. „Vă anunț că oficial nu am primit niciun fel de citație. Iar dacă voi primi, la sigur mă voi prezenta”, a declarat Dodon.


Pub