Chicu: După proiectul de corupere a CC, Stamate vine cu unul și mai scandalos - de limitare a drepturilor și libertăților în activitatea avocaților

Fostul premier, Ion Chicu, a publicat un amendament semnat de președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate, prin care se cere modificarea legii cu privire la avocatură. Chicu susține că proiectul este unul de „limitare a drepturilor și libertăților în activitatea avocaților”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„După proiectul anticonstituțional de corupere a Curții Constituționale prin dublarea salariilor de zeci de mii de lei, Olesea Stamate vine cu un proiect și mai scandalos - de limitare a drepturilor și libertăților în activitatea avocaților.

Dorința perfidă a acestei guvernări criminale de a institui dictatura și fărădelegea în Republica Moldova trebuie curmată, iar Maia Sandu și gruparea sa de coțcari analfabeți trebuie impuși să respecte Constituția și legile țării.

Exprimăm susținerea totală a poziției avocaților din Republica Moldova, care consideră acest derapaj antidemocratic al autorităților unul inacceptabil și de condamnat.

Jos mâinile de pe justiție! Jos dictatura analfabeților susținuți de străini”, a scris Chicu pe rețele.

Amendamentul presupune modificarea legiii nr. 1260/2002 cu privire la la avocatură, mai exact excluderea alineatului 2, articolul 52: „Percheziționarea domiciliului sau a spațiului în care avocatul acordă asistență juridică, a transportului utilizat de acesta, ridicarea obiectelor și documentelor ce aparțin avocatului, controlul și ridicarea corespondenței poștale și telegrafice, interceptarea convorbirilor telefonice și de alt gen nu pot fi făcute decît prin hotărîre a instanței de judecată”.


Pub