Ținea marijuana la borcane, într-o cisternă și în pungi: Un bărbat din Orhei a rămas fără „afacere” și a ajuns pe mâna poliției

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS și cu suportul BPDS „Fulger”, au deconspirat o afacere ilegală cu droguri. În urma investigațiilor, polițiștii au reținut un bărbat de 36 de ani, din raionul Orhei. Acesta ar face parte dintr-un grup infracțional, implicat în realizarea drogurilor de tip marijuana în cantităţi deosebit de mari, pe teritoriul municipiului Chișinău și Orhei.

Foto: politia.md

Astfel, în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia, precum și în încăperi auxiliare, inclusiv cele situate pe malul unui lac dintr-o localitate a raionului Orhei, au fost depistate și ridicate 3 borcane de 3 litri, 2 borcane de 1,5 litri, umplute cu droguri de tip marijuană mărunţită și uscată; o cisternă de 50 de litri, 4 sacoșe și o ladă din plastic în care se aflau plante de marijuană uscate, puse la păstrat în pungi; muniții pentru armă, agendă de înscrisuri, telefoane mobile, precum și alte obiecte și instrumente destinate desfășurării activității de circulație ilegală a drogurilor.

În total au fost ridicate 8 kg de droguri, iar valoarea estimativă a acestora constituie 2 milioane de lei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art. 2171 alin.4) lit.(d) Cod Penal, iar persoana vinovată riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Suspectul anterior a fost condamnat pentru infracțiuni similare.


Pub