Nagacevschi critică „amendamentul rușinos” al Olesei Stamate: Opriți atacul la independența avocaturii. Puterea nu e veșnică și veți avea nevoie de avocați

Viceprimarul capitalei Fadei Nagacevschi a venit cu critici la „amendamentul rușinos, Stamate”, cu privire la modificarea legii cu privire la avocatură. Nagacevschi susține că această încercare de „a anula garanțiile și independența avocaților este inadmisibilă”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Amendamentul rușinos „Stamate” la Legea cu privire la avocatură prin care se încearcă a anula garanțiile de independență ale avocaților este inadmisibil.

Puterea nu este veșnică. Mulți dintre voi veți avea nevoie de un avocat independent. Fiți siguri.

Opriți atacul la independența avocaturii”, a declarat Nagacevschi.

Și fostul premier, Ion Chicu, a criticat amendament semnat de președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate, prin care se cere modificarea legii cu privire la avocatură. Chicu susține că proiectul este unul de „limitare a drepturilor și libertăților în activitatea avocaților”.

Prin acest amendament se cere excluderea alineatului 2 al articolului 52, mai exact: „percheziționarea domiciliului sau a spațiului în care avocatul acordă asistență juridică, a transportului utilizat de acesta, ridicarea obiectelor și documentelor ce aparțin avocatului, controlul și ridicarea corespondenței poștale și telegrafice, interceptarea convorbirilor telefonice și de alt gen nu pot fi făcute decît prin hotărîre a instanței de judecată”.


Pub