Centrul de la Moldexpo, în continuare mărul discordiei dintre Ceban și minister: „Sper că nu vor cere la 3 noaptea redeschiderea secțiilor. E pe seama dumneavoastră”

Primarul capitalei, Ion Ceban, în continuare insistă pe redeschiderea Centrului de la Moldexpo. La ședința Primăriei, edilul a spus că tare speră ca ministerul să nu solicite repetat redeschiderea secțiilor de terapie intensivă și să fie repetat episodul de anul trecut. În context, Ceban a spus că își dorește o conlucrare cu cei la minister. „Nu avem ce împărți decât probleme în acest sens și specialiștii pe facebook ar fi dorit să fie receptivi. Noi suntem receptivi”, a declarat acesta.

Foto: UNIMEDIA

„Recent ministerul Sănătății a anunțat despre închiderea secțiilor de terapie intensivă de la Moldexpo și tare sper că nu vor solicita redeschiderea secțiilor la 3 de noapte ca și data trecută când pacienții erau în ambulanțe și nu erau locuri în spitale. E pe seama dumneavoastră, stimați colegi de la ministerul Sănătății, dar vă reamintesc sănătatea publică nu este un teren de joacă în care vă puteți da huța pe scrânciob sau cu topoganul la vale. Sănătatea publică ține viața oamenilor, sănătatea lor, eventuale consecințe. Mi-aș dori să avem această comunicare, nu avem ce împărți decât probleme în acest sens și specialiștii pe facebook ar fi dorit să fie receptivi. Noi suntem receptivi, dacă ne chemați mergem chiar acum sau duminică sâmbătă”, a spus Ceban.

Centrul Moldexpo și-a închis ușile pentru pacienți în noiembrie. Atunci, ministra Sănătății spunea că o eventuală explozie ar fi ras o treime din Buiucani.

Ulterior, primarul capitalei Ion Ceban a prezentat mai multe scrisori din partea Ministerului Economiei, Guvernului și Moldexpo, precum că „oamenii au nevoie de acest centru, deoarece sunt în pierderi financiare de circa 3 milioane de lei, pentru că nu pot organiza expoziții”. Ministerul Sănătății a venit ulterior cu o reacție.

La începutul acestui an, edilul a declarat că spațiile medicale de la Centrul vor fi reactivate.


Pub