(video) A concurat cu peste 4 000 de participanți. Un tânăr din Moldova s-a clasat pe locul V la examenul de rezidențiat din România

Anatolie
Foto: Reperul - Live

Anatolie Polimaru este un tânăr de 23 de ani originar din satul Cania, raionul Cantemir și a absolvit Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Medicină și Farmacie. Tânărul a decis să-și continue studiile la rezidențiat, iar pentru aceasta s-a înscris la concursul național care s-a desfășurat în luna noiembrie 2021. În urma examenului, Anatolie s-a clasat pe locul V din numărul total de participanți care erau peste 4 000 la număr. Rezultatul a fost surprinzător atât pentru tânăr, cât și pentru profesorii de la Universitatea din Galați.

Într-un interviu acordat pentru televiziunea locală Reperul TV, tânărul a povestit cum s-a pregătit de examen și ce planuri are pentru viitor.

„Am fost în jur de 4 400. A fost cea mai mare concurență de până acum. Nu mi s-a părut foarte dificil examenul. Într-adevăr, am învățat foarte mult. M-am pregătit foarte bine. Am avut și mare noroc pentru că în al doilea semestru la facultate nu mai avem examene și m-am putut baza pe rezidențiat. În timpul examenului, mi s-a părut că le știu și că pot să duc până la capăt și să iau un rezultat foarte bun. Profesorii ne-au încurajat foarte mult. În timpul examenului, nu am avut emoții, dar am avut emoții înainte. Aveam teama să nu mă dezamăgesc pe mine și pe persoanele din jur. Și eu m-am mirat de rezultatul meu. Am avut cel mai mare rezultat din sala din care am dat și după am aflat că sunt pe locul V și a fost și mai mare șocul”, a povestit Anatolie.

„Pentru mine a fost o mare surpriză și pentru alți colegi. Este un rezultat excepțional”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Nechita, fondatorul Facultății de Medicină și Farmacie Galați.

Tânărul a ales să-și facă rezidențiatul la București. Întrebat dacă va reveni la Galați sau poate chiar în Republica Moldova, Anatolie a menționat că nu are încă un plan exact: „Nu m-am gândit atât de departe în viitor. Îmi place să iau pas cu pas. Încă urmează să văd unde mă stabilesc”.

De asemenea, Anatolie a mai menționat că ar vrea în viitor să activeze și în cadrul unei universități, iar la Galați este deja așteptat.

Deși este originar din Moldova, Anatolie a decis să-și facă studiile la Galați, iar farmacia îi era aproape întrucât și mama, și sora sa sunt farmaciste de profesie: „Fiind din Republica Moldova și având casa foarte aproape de Galați, acesta a fost primul pas să-mi aleg facultatea aici. Nu știam foarte multe despre această universitate, dar pe parcurs am înțeles că este o facultate foarte bună, m-a pregătit să fiu specialist în domeniul meu”.

Concursul de rezidențiat se organizează anual în România pe următoarele domenii: medicină, stomatologie și farmacie. Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu și durează patru ore. Punctajul minim de promovare trebuie să constituie 60 % din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Conform Ministerului Sănătății din România, în anul 2021, la rezidențiat s-a înscris un număr record de studenți (circa  12 564 de candidați).

Întreaga emisiune cu participarea lui Anatolie o puteți viziona în videoclipul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente