image
Sursa foto: border.gov.md

76 de persoane, reținute în cadrul operațiunii speciale „Căutare”

Poliția de Frontieră anunță despre reținerea a 76 de persoane aflate în căutare.

În scopul identificării și reținerii infractorilor anunțați în căutare a fost declanșată la nivelul Poliției de Frontieră operațiunea specială de tip „Căutare”.

Ca urmare au fost reținute 31 de persoane pe teritoriul Republicii Moldova și alți 45 de cetățeni la trecerea frontierei de stat.

Acțiunile din cadrul operațiunii au fost desfășurate în perioada sărbătorilor de iarnă și s-au desfășurat în baza valorificării unor informații operative.

În prezent, de către Poliția de Frontieră sunt anunțate în urmărire 668 de persoane, dintre care pe crime deosebit de grave – 32 de persoane, grave – 45 de persoane, mai puțin grave – 157 de persoane și ușoare 434 de persoane.

Din numărul total al infractorilor căutați, 502 sunt anunțați în urmărire prin decizia organelor procuraturii, iar 166 - instanța de judecată.

Totodată, conform consemnelor pentru anul precedent, un număr de 475 de infractori căutați de alte organe de drept naționale au fost opriți în punctele de trecere a frontierei și ulterior, transmiși pentru continuarea cercetărilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: