(video) Ion Ceban a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu: „Cultura a fost și va rămâne mereu cel mai important pilon al societății”

Primarul General, Ion Ceban și reprezentanții APL Chișinău au depus astăzi flori, de Ziua Culturii Naționale, la bustul poetului-nepereche Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Alături de edilul capitalei la eveniment au participat și delegațiile reprezentațiilor autorităților publice locale ale municipiilor Alba Iulia și Piatra Neamț, România.

Foto: Captură de ecran
„Această zi ne amintește o dată în plus, cât este de important să promovăm, să valorificăm tot ce se conține în noțiunea de „cultură”, „educație„ „valori”. Și aici, vorbim despre muzică, teatru, cinema, arhitectură, pictură, dans, cu atât mai mult, tradiții și obiceiuri strămoșești, cele care ne fac, prin menținerea și promovarea lor, să simțim din plin identitatea neamului nostru.
Cultura a fost și va rămâne mereu cel mai important pilon al societății! Cultura suntem noi, prin tot ceea ce facem, prin felul cum gândim, cum acționăm! Felicitări tuturor cu ocazia acestei zile importante!”, a spus Ceban.

Se împlinesc 172 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu. Tot astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Culturii.



Pub