(foto) Vântul puternic a făcut ravagii în capitală: Copaci doborâți, crengi rupte și mașini avariate
Mai mulți copaci au fost doborâți și crengi rupte de rafalele de vânt, aseară în capitală. Pompierii au avut misiunea să intervină pe strada Nicolae Costin nr.6/1 pentru a înlătura o placă metalică de pe un bloc de locuit care risca să cadă în gol. Serviciile municipale de-a lungul nopții au lichidat consecințele.

Foto: Colaj

Primarul Ion Ceban a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini, în care, din cauza vântului puternic care a avut loc pe parcursul nopții, mai mulți copaci, crengi, dar și fire electrice au fost doborâte la pământ. Acesta a îndemnat cetățenii să fie prudenți și să își parcheze mașinile în locuri sigure.

Toate echipele municipale sunt la datorie. Rog cetățenii să fie atenți dacă circulă prin oraș și să parcheze mașinile în locuri sigure. Mai mulți copaci au fost doborâți și crengi sunt rupte de rafalele de vânt. În caz de necesitate sau urgență sunați la 112 sau 022-22-22-67 (Dispeceratul central municipal)”, a menționat Ceban.

Tot din cauza condițiilor meteo înregistrate și anume rafale de vânt, în seara zilei de 14 ianuarie au rămas parțial deconectate de la energia electrică 33 de localități din 10 raioane. Către dimineața zilei de 15 ianuarie parțial fără curent electric mai rămân 12 localități din 4 raioane.

La Lucrările de restabilire a energiei electrice sunt antrenate mai multe echipe specializate a furnizorului de curent. Intervenția salvatorilor a fost necesară și pentru defrișarea arborilor în raioanele Drochia, Dondușeni, Nisporeni, Călărași, Anenii Noi și Hâncești.








Pub