Mai atent cu „gazul”! Litvinenco atenționează funcționarii care se plâng pe facturile mari: Ar putea atrage atenția ANI sau a procurorilor

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le sugerează funcționarilor angajați la stat să nu se mai plângă pe factura la gaz pentru că „în loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Totodată, Litvinenco a menționat că prin astfel de postări „lacrimogene”, „ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc”.

Foto: UNIMEDIA

„Dorința unora de a se victimiza și de a ataca guvernarea cu privire la facturi ar putea să le creeze tot lor un mare deserviciu. De ce? Foarte simplu. În loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor. Or, prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc. Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere.

Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu ”gazul”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova în continuare se află într-o situație dificilă, afirmă vicepremierul, Andrei Spînu. „Criza gazelor nu s-a încheiat în noiembrie și nici în decembrie. Criza gazelor se va încheia atunci când prețul gazelor la nivel european va coborî definitiv și va exista o stabilitate a acestuia. Criza gazelor nu este o criză a R. Moldova, este la nivel european și care afectează țara noastră în mod direct”, a spus Spînu.

Vicepremierul a ieșit în fața presei oferind detalii despre situația energetică din țară. Acesta a menționat că Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului. La rândul său, compania a menționat că va venit cu o poziție oficială privind o eventuală majorare pe 20 ianuarie.

Maia Sandu a convocat CSS în legătura cu situația pe piața gazelor naturale.


Pub