S-a stins din viață cercetătorul, savantul istoric Vladislav Grosul, autor a peste 600 de lucrări științifice

S-a stins din viață istoricul Vladislav Iakimovici Grosul, fiul academicianului Iakim Grosul. Acesta a murit ieri, 14 ianuarie, la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcute de către președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon.

Foto: Facebook/Igor Dodon
Vladislav Iakimovici Grosul este autorul a aproximativ 600 de lucrări științifice, inclusiv 16 monografii individuale și 17 colective. Este unul dintre autorii Marii Enciclopedii Ruse, pentru care a scris 8 articole. O parte semnificativă a lucrărilor sale este consacrată istoriei țării noastre, genezei poporului moldovenesc, relațiilor moldo-ruse.

„Vladislav Iakimovici a pregătit mulți specialiști în domeniul științei istorice. Printre studenții săi se numără un specialist în domeniul istoriei militare a Rusiei, șeful departamentului de expoziție al Muzeului de Stat Istoric al Federației Ruse, doctor în științe istorice Viktor Mikhailovici Bezotosny. Acesta a devenit cunoscut drept un patriot al poporului moldovenesc, un susținător ferm al identității și originalității moldovenești. El și-a apărat cu abnegație părerile despre adevărul istoric în monografiile, articolele, conferințele, mesele rotunde, numeroasele discursuri și interviurile sale, în ciuda criticilor acerbe și amenințărilor la adresa lui”, a scris Igor Dodon.


Pub