Chicu îl numește pe Litvinenco „potlogar” și spune că e „timpul de protestat”: Sperie lumea cu represalii. Îi credeam de doar analfabeți, da sunt criminali

Fostul prim-ministru, Ion Chicu susține că „zeci de mii de moldoveni rabdă povara facturilor insuportabile, în speranța oarbă că un potlogar va face reforma justiției”. Acesta susține că Litvinenco sperie lumea cu „represalii”. „Îi credem de doar analfabeți. În realitate, sunt criminali ajunși la conducerea statului”, a scris pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Penalul acesta, analfabetul funcțional care l-a sechestrat pe Procurorul General, pentru a-și proteja soacra și a lipsi bugetul statului de 2,2 mlrd.lei, pe care Procuratura Generală a pus sechestru investigând furtul miliardului, vrea să închidă gura moldovenilor revoltați de rezultatele guvernării Maiei Sandu și grupării sale de coțcari.

Zeci de mii de moldoveni rabdă povara facturilor insuportabile, în speranța oarbă că un potlogar ca ăsta va face reforma justiției. Stamate, Alaiba recunosc public pe la televiziuni, zâmbind în batjocură, că au semnat conștient o lege neconstituțională pentru a corupe Curtea Constituțională, dublându-le salariile. Litvinenco sperie lumea cu represalii. Îi credem de doar analfabeți. În realitate, sunt criminali ajunși la conducerea statului.

SIS-ul condus de Rurac deja deschis amenință judecătorii, fără a vedea măcar partea motivațională a deciziei luate de aceștea (cazul Clima). Această structură este folosită deschis de PAS pentru reprimarea oricărei opoziții față de acest regim criminal.

Mă adresez ofițerilor patrioți și onești din SIS și alte structuri de forță - nu îndepliniți ordinele criminale ale acestor infractori. Voi știți deja care va fi soarta lor. E timpul de protestat și de pus la respect această guvernare. Oamenii ne cer organizarea protestelor împotriva guvernării incompetente și criminale. Le vom organiza împreună cu alte forțe politice și apolitice, împreună cu oamenii, care-și dau bine seama ce prezintă această guvernare plină de analfabeți și infractori”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a decis să îi scrie un comentariu fostului prim-ministru: Da matale ai fost vreodată la protest? A.. da, ai fost, scuze. Iunie 2019, pe scena cu Plahotniuc”, a menționat Alaiba.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le sugerează funcționarilor angajați la stat să nu se mai plângă pe factura la gaz pentru că „în loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Totodată, Litvinenco a menționat că prin astfel de postări „lacrimogene”, „ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc”.

După ce Sergiu Litvinenco, le-a sugerat funcționarilor angajați la stat să nu se mai plângă pe factura la gaz pentru că „în loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”. Fadei Nagacevschi susține că astfel Litvinenco a decis „să apere guvernarea prin a avertiza oamenii să nu publice facturile la gaz”. Potrivit lui, pentru astfel de declarații, într-un stat de drept, ministrul Justiției „și-ar da demisia”.


Pub