Criptomoneda care ar putea lua din cota de piaţă a Ethereum. În ce ar fi trebuit să investiţi

15 Ian. 2022, 13:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Ian. 2022, 13:15 // Actual //  Lupu Eduard

Solana ar putea „fura” din cota de piaţă a Ethereum, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, datorită design-ului deţinut de criptomonedă, scrie Alkesh Shah, analist al Bank of America, citat de Business Insider.

Solana este a cincea cea mai puternică monedă virtuală la nivel global, cu o valoare de piaţă de 47 de miliarde de dolari. Însă capitalizarea Solana păleşte în faţa Ethereum, care ajunge la 400 de miliarde de dolari.

Diferenţa constituie însă o oportunitate pentru Solana, ale cărei funcţii se dovedesc a fi reuşite, spune analistul BofA, subliniind în acest sens comisioanele mai mici de tranzacţie ale monedei, uşurinţa de utilizare şi o scalabilitate mai mare prin raport cu alte monede digitale.

Abilitatea Solana de a oferi asemenea inovaţii este stimulată de un blockchain de tip proof-of-history, care a îmbunătăţit performanţa mecanismelor proof-of-stake.
„Aceste inovaţii permit procesarea unor tranzacţii de circa 65.000 pe secundă, un record la nivelul industriei, cu un comision mediu pe tranzacţie de 0,00025 dolari, rămânând relativ descentralizată şi sigură”, explică Shah.

De la lansarea Solana în martie 2020, moneda a înregistrat un nivel „semnificativ de adopţie”, cu peste 50 de miliarde de tranzacţii şi peste 5,7 milioane de NFT-uri emise (minted), conform analistului.
În ultimul an, Solana este pe plus cu peste 4.000%.

„Solana ar putea deveni Visa ecosistemului activelor digitale”, adaugă Shah, argumentând că moneda este bine optimizată pentru micro-plăţi, gaming şi NFT-uri (token-uri non-fungibile).

În timp ce Solana prioritizează scalabilitatea în detrimentul unui blockchain mai puţin descentralizat şi sigur, Ethereum prioritizează descentralizarea şi siguranţa în detrimentul scalabilităţii. Lipsa de scalabilitate a Ethereum a condus la perioade de congestie a reţelei şi la taxe de tranzacţionare care sunt uneori mai mari decât valoarea de bază a tranzacţiilor.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău