image
Sursa foto: Profimedia

Novak Djokovic ar putea juca la Australian Open, chiar dacă viza i-a fost anulată. Ce scrie presa australiană

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, a decis să-i anuleze din nou viza lui Novak Djokovic (34 de ani), însă, chiar și în aceste condiții, liderul mondial ar putea juca la Australian Open.

Ministrul australian și-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii vineri. Presa de la Antipozi scrie că avocații lui Novak Djokovic au pregătit deja apelul și vor ataca decizia în instanță.

Acest lucru îi permite liderului mondial să rămână la Antipozi și să participe la Australian Open, cel puțin până când magistrații vor da un nou verdict în acest caz, scriu cei de la news.co.au. Cel mai probabil, speța va fi judecată abia luni, 17 ianuarie, ziua în care începe primul Grand Slam al anului, iar Djokovic ar putea chiar fi pe teren la ora la care i se decide viitorul în Australia.

"Viza lui Novak Djokovic a fost anulată din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

News.com.au scrie că Novak Djokovic ar putea să rămână în Australia şi chiar să joace în primul tur al Australian Open, în aşteptarea judecării cazului săptămâna viitoare.

Dacă apelul liderului mondial nu va avea succes, Djokovic riscă să nu mai primească altă viză pentru Australia timp de trei ani. Însă interdicţiile cu privire la acordarea vizei sunt analizate caz cu caz, astfel există mai multe scenarii în această speță.

Novak Djokovic s-a antrenat de luni la Melbourne, în speranţa că va avea şansa de a lupta pentru al 10-lea trofeu Australian Open şi al 21-lea de Grand Slam.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: