image
Sursa foto: Profimedia

Papa Francisc s-a revanșat pentru tricourile cu autograf primite de la Lionel Messi! Ce gest a făcut liderul de la Vatican

Lionel Messi (34 de ani) are o relație specială cu Papa Francisc (85 de ani), un mare admirator al fotbalului.

De-a lungul timpului, superstarul lui PSG i-a trimis mai multe tricouri de joc cu autograful său, iar liderul spiritual de la Vatican i-a întors, în sfârșit, gestul.

Conform Aleteia, Papa Francisc a semnat miercuri un tricou de joc al lui Athletica Vaticana, echipa de fotbal a Vaticanului. Tricoul urmează să îi fie înmânat fotbalistului argentinian curând, prin Emmanuel Gobilard, Episcopul Vicar din Lyon.

Prin acest gest, Papa Francisc a vrut ca schimbul de tricouri cu conaționalul său să fie complet. Pe lângă autograf, el i-ar fi scris și un mesaj binecuvântător lui Messi, cunoscut pentru faptul că este un catolic devotat.

Spre finalul lunii octombrie, anul trecut, prim-ministrul francez Jean Castex i-a oferit Papei Francisc un tricou al lui Lionel Messi, vedeta lui PSG

Tricoul cu numărul 30, semnat de Messi şi înrămat, a fost darul neobişnuit oferit de premierul francez Suveranului Pontif, care a mai primit şi cadouri tradiţionale cum ar fi o ediţie din 1836 a "Notre Dame de Paris", romanul clasic al lui Victor Hugo.

"Pentru Francisco, cu multă afecţiune", se citea în mesajul adresat Papei.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, care l-a întâlnit deja pe Messi la Vatican, primise deja tricouri de la jucător de pe vremea când juca pentru FC Barcelona.

Papa este un mare amator de fotbal şi este un susţinător al echipei San Lorenzo de Almagro, din ţara sa natală, Argentina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: