(update) Cererea avocaților lui Costiuc de recuzare a judecătorului a fost respinsă

(update) Cererea avocaților lui Vasile Costiuc, de recuzare a judecătorului din motiv că ar avea „atitudine părtinitoare” în examinarea dosarului, a fost respinsă. „Motivele recuzării că toate demersurile înaintate de procuror au fost demise”, a declarat unul dintre avocații. 

Foto: stiri.md

„Am înaintat judecătorilor o cerere de recuzare pe stabilirea măsurii de prevenție. Motivele recuzării sunt multiplele demersuri care au fost admise, toate demersurile înaintate de procuror au fost demise. Cee cea dă dovadă că ar exista o atitudine părtinitoare în examinarea demersului de aplicare a măsurii preventive”, a declarat unul dintre avocații lui Costiuc.

Vasile Costiuc a făcut primele declarații, după reținerea în dosarul primăriei Durlești. „Cineva a pus la cale totul”, a declarat astăzi Costiuc.

Edilul capitalei, Ion Ceban, consideră că modul în care a fost reținut liderului Vasile Costiuc este unul „depășit și deplasat”.

Acum două zile, CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Drept urmare, liderul Patridului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost reținut, pentru 72 de ore.

În aceeași zi, fostul primar de Durlești, consilierul municipal Veaceslav Nedelea, a fost reținut în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri.

Cu o zi înainte de reținere Vasile Costiuc a vorbit despre situația din țară, într-un live pe Facebook. Acesta s-a referit la criza energetică, pașii greșiți pe care i-ar fi luat guvernarea, a ieșit cu acuzații către PAS, dar și a făcut noi dezvăluiri.

La data de 28 decembrie 2021, opt persoane au fost supuse perchezițiilor domiciliare de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Acestea sunt vizate în dosarele afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați foști funcționari ai Primăriei Durlești, bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită că ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, a fost reținută.


Pub