(video) Dezvăluirile lui Costiuc: Mi s-a propus în izolator să particip la destabilizări pentru un nou Guvern. „Șestiorcile” lui Morari m-au arestat

Vasile Costică vine cu mai multe dezvăluiri despre reținerea sa. Afirmă că Viorel Morari s-ar afla în spatele celor întâmplate. „Acum problema este cu totul de altă natură, mult mai amplă și este politică”, a declarat Costiuc.

Foto: Captură video

„Nu a fost niciun fel de schemă. Acum problema este cu totul de altă natură, mult mai amplă și este politică. Vreau să vă spun dacă îmi dau 30 de zile și vă spun cine a stat în spatele la toată asta.

Am primit propuneri pe data de 11 să particip la acțiuni de destabilizări publice și am refuzat. Pe 12 ianuarie am fost luat de acasă. În izolator am primit propuneri să recunosc să trec de partea unor grupuri obscure, pentru a destabiliza și pentru a participa la formarea unui nou guvern și eu am refuzat. Și eu le spun, eu am rămas un lider și la izolator, dar cei care au fost „șîstiorci” de-al de Morari așa și o să rămână în continuare. Eu o să vă spun mai multe. Întrebați-l pe Viorel pentru cine lucrează, nu lucrează pentru guvernare”, spune Costiuc.

Decizia privind măsura de arest a acestuia urmează să fie pronunțată astăzi.

Cererea avocaților lui Vasile Costiuc, de recuzare a judecătorului din motiv că ar avea „atitudine părtinitoare” în examinarea dosarului, a fost respinsă.

Vasile Costiuc a făcut primele declarații, după reținerea în dosarul primăriei Durlești. „Cineva a pus la cale totul”, a declarat astăzi Costiuc.

Edilul capitalei, Ion Ceban, consideră că modul în care a fost reținut liderului Vasile Costiuc este unul „depășit și deplasat”.

Acum două zile, CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Drept urmare, liderul Patridului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost reținut, pentru 72 de ore.

În aceeași zi, fostul primar de Durlești, consilierul municipal Veaceslav Nedelea, a fost reținut în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri.

Cu o zi înainte de reținere Vasile Costiuc a vorbit despre situația din țară, într-un live pe Facebook. Acesta s-a referit la criza energetică, pașii greșiți pe care i-ar fi luat guvernarea, a ieșit cu acuzații către PAS, dar și a făcut noi dezvăluiri.

La data de 28 decembrie 2021, opt persoane au fost supuse perchezițiilor domiciliare de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Acestea sunt vizate în dosarele afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați foști funcționari ai Primăriei Durlești, bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită că ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, a fost reținută.


Pub