image
Sursa foto: Victor Para//Facebook

Câte alerte false cu bomba au fost făcute în anul 2021: Judecătoria Buiucani și Centru, ținta apelurilor false

În anul 2021 au fost înregistrate 32 de cazuri de alerte false bomba. Oamenii legii au identificat 17 persoane care sunt suspectate că ar fi comunicat informația falsă la 112 și au fost trase la răspundere. În celelalte 15 cazuri suspecții nu au fost găsiți, iar oamenii legii dau asigurări că și în prezent sunt efectuate investigații pentru identificarea acestora.

Informația a fost prezentată de către șeful IGP, Iurie Podarilov, la conferința de presă susținută de către șefii subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.

Referitor la sumele de bani care se cheltuie din bugetul de stat la fiecare intervenție a oamenilor legii, Podarilov spune că totul este individual, iar suma depinde de suprafața locului care a fost declarat ca fiind minat și de numărul persoanele care sunt detașate să intervină la verificări.

Totodată ținta celor mai multe alerte false cu bomba sunt Judecătoria Buiucani și Centru, acolo unde sunt examinate un număr mare de dosare.

„Judecătoria Buiucani și Judecătoria Centru sunt țintele alertelor false, deoarece aici după specific sunt repartizate un număr mare de materiale care urmează a fi examinate de către aceste instanțe. Dacă vorbim despre Judecătoria Buiucani este o instanță specializată în examinarea cauzelor penale, iar Judecătoria Centru este specializată în examinarea cauzelor civile. Anume aici sunt instanțe unde volumul de dosare este mult mai mare, iar din această cauză și riscurile sunt mai majore. În toate cazurile poliția este pregătită să intervină”, a declarat șeful IGP.

Precizăm că persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: